Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden nieuwe naam voor Regionaal soa-centrum

Vanaf 14 februari is “Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden” de nieuwe naam voor het Regionaal soa-centrum Den Haag. Naast de goede preventieve en curatieve soa-zorg biedt het centrum al geruime tijd zorgverlening op het brede gebied van seksuele gezondheid. Dit is de reden om na 10 jaar verder te gaan onder een nieuwe naam.

Het centrum heeft zich ontwikkeld als een centrum voor aanvullende seksuele gezondheidszorg voor inwoners van de regio Haaglanden. Het centrum richt zich op jongeren tot en met 24 jaar en kwetsbare groepen zoals mannen die seksueel contact hebben met mannen, mensen die zijn gewaarschuwd door iemand met een soa, en slachtoffers van seksueel geweld.

Het Centrum Seksuele Gezondheid is een betrouwbaar centrum, waarbij anonimiteit en privacy voorop staan. Daarnaast deelt het Centrum Seksuele Gezondheid de expertise met organisaties die met de doelgroepen werken.

Je kunt terecht bij het Centrum Seksuele Gezondheid voor bijvoorbeeld:

  • begeleiden van inwoners van de regio Haaglanden die te maken hebben gehad met seksuele grensoverschrijding en het stimuleren van (seksuele) weerbaarheid onder jongeren;
  • informatie en voorlichting over anticonceptie en zwangerschap;
  • E-health-ontwikkelingen, zoals online consultvoering;
  • voorlichting op scholen en instellingen;
  • testen en vaccineren van sekswerkers op verschillende locaties in regio Haaglanden;
  • spreekuren rondom seksuele gezondheid bij onze samenwerkingspartners (JIP en Spot 46);
  • anonieme testmogelijkheid (zonder consultvoering) voor mannen die seks hebben met mannen;
  • vragen over eventuele risico’s en andere vragen over je seksuele gezondheid. 

Ook kun je gratis en anoniem een soa-test laten doen.

Bereikbaarheid en informatie

Het Centrum Seksuele Gezondheid is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 11:30 uur en van 13:30 tot 16:00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken op (070) 353 66 88 of per e-mail centrumseksuelegezondheid@ggdhaaglanden.nl