#GEENZIN

Seksueel geweld kijkt niet naar geslacht. Jaarlijks krijgen duizenden mannen te maken met seksuele grensoverschrijding.

Als iemand je seksuele grenzen overschrijdt kan dit op vele manieren gebeuren. Het kan heel duidelijk zijn door je te dwingen tot seks (soms zelfs met geweld), maar het kan ook subtieler door bijvoorbeeld een opmerking te maken. Ook het verspreiden van foto's of filmpjes is seksuele grensoverschrijding. Het kan face-to-face gebeuren, binnen een relatie, maar ook online. Dat seksueel geweld bij vrouwen voor komt is bekend, bij mannen is er echter veel minder over geschreven. Het taboe is groot, mannen durven er vaak niet voor uit te komen.

Om hier meer aandacht aan te besteden hebben de gemeente Amsterdam, politie, Qpido, GGD Amsterdam en Centrum Seksueel Geweld een online campagne gelanceerd: #GEENZIN.

Heb jij zelf te maken gehad met seks tegen je zin? Je kunt hiervoor terecht op verschillende plekken:

Bij Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden vragen we iedereen die bij ons komt of je wel eens te maken hebt gehad met seks tegen je zin. Wij kunnen je ondersteunen door te kijken of je lichamelijke risico's hebt gelopen, maar je bijvoorbeeld ook helpen met het doorverwijzen naar een psycholoog.