Zanzu.nl: informatie over seksualiteit voor nieuwkomers en vluchtelingen

Kenniscentrum Rutgers (werkzaam in 18 ontwikkelingslanden) heeft de nieuwe website Zanzu.nl gelanceerd. Een website waar in 14 talen begrijpelijke informatie over onder andere seksualiteit en seksuele gezondheid te vinden is. Hierbij wordt rekening gehouden met normen en waarden en culturele achtergronden van asielzoekers en statushouders.

Zanzu.nl geeft informatie over het lichaam van de man en vrouw, gezinsplanning en zwangerschap, soa en hiv, seksualiteit, relaties en gevoelens en wet- en regelgeving. De toegevoegde waarde van de website zit in begrijpelijke en cultuur-neutrale informatie over seksualiteit in tekst, beeld en audio materiaal. Veelal hebben asielzoekers en statushouders van huis uit andere omgangsmanieren en gedragsvoorschriften dan het land waar zij nieuw in zijn en ontbreekt er kennis betreft de seksuele gezondheid. 

Op de website is een uitgebreide woordenboek met beeldmateriaal te vinden. Bij elk thema wordt bij problemen of vragen verwezen naar relevante informatie, hulp- en dienstverlening. De website kan door de asielzoekers en statushouders zelfstandig gebruikt worden, en voor professionals werkzaam in de seksuele hulpverlening is Zanzu.nl een perfect hulpmiddel om een gesprek te voeren over seksualiteit.

klik hier voor het volledige artikel van Rutgers

Klik hier voor de website Zanzu.nl