Jaarverslag 2017 gepubliceerd

De jaarcijfers 2017 van het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG GGD Haaglanden) zijn verschenen. Hiermee krijg je inzicht hoe de regio Haaglanden ervoor staat op het gebied van soa’s (Big Five) en seksualiteit. Ook vind je de activiteiten die het CSG het afgelopen jaar heeft uitgevoerd voor de inwoners van de 9 gemeenten in de regio.

Eén van de bevindingen uit de jaarverslag 2017 is dat het aantal soa’s (Big Five: chlamydia, gonorroe, syfilis, hiv en hepatitis B) onder jongeren onder 25 jaar is gedaald met 1,4%. Het percentage cliënten dat één of meer soa’s had is licht gedaald van 17,0% in 2016 naar 16,4% in 2017. Het aantal soa-consulten is in 2017 gestegen met 5,1% naar 11.653 consulten.

In februari 2017 heeft het Regionaal Soa-centrum Den Haag een nieuwe naam gekregen: Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden. Deze naam sluit beter aan bij de functie van het centrum, namelijk het expertisecentrum seksuele gezondheid. Naast soa-consulten kunnen vooral kwetsbare groepen anoniem terecht voor vragen en vaardigheden die bijdragen aan een seksueel gezond leven.

Meer weten? Lees dan het volledige jaarverslag.