Ben jij al beschermd tegen de kankerverwekkende soa HPV?

Vanaf november 2019 kunnen niet eerder compleet gevaccineerde meisjes t/m 17 jaar hun HPV-vaccinaties van het RVP inhalen bij het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden.

Als je 13 jaar wordt, krijg je een oproep van het Centrum Jeugd en Gezin voor vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Deze vaccinatie beschermt ook tegen penis-, anus-, vulva-, keel- en slokdarmkanker door HPV. Er zijn verschillende typen HPV. HPV 16 en 18 zijn de meest voorkomende kankerverwekkende typen en zijn alleen seksueel overdraagbaar. Als je je hebt laten vaccineren heb je 75% minder kans om baarmoederhalskanker te krijgen en verspreid je het virus niet verder.

Heb jij deze vaccinatie gemist of heb je hem niet afgemaakt? Maak dan een afspraak bij het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden. Heb je al een afspraak bij ons, vraag dan naar HPV tijdens je consult.


Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (070) 353 66 88 op werkdagen tussen 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur.