Centrum Seksuele Gezondheid open, capaciteit beperkt

Vanwege de covid-maatregelen is onze capaciteit helaas beperkt. Als je een afspraak wilt maken, is de kans groot dat we je moeten verwijzen naar de huisarts. Als je je bij het online maken van een afspraak geen data krijgt aangeboden, is de agenda echt vol.

Let op: een gemaakte afspraak verzetten is vanwege de volle agenda vaak niet mogelijk.

We vinden het heel vervelend dat we niet iedereen kunnen helpen en vragen je begrip. Voor algemene vragen zijn we alleen ’s ochtends telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur. De klachtenlijn is ’s middags wel open.

Heb je soa-klachten?

Bel dan met onze klachtenlijn (070-353 66 88, optie 2). Dit kan weer op alle werkdagen ’s ochtends van 08:30 tot 09:45 uur en ’s middags van 13:00 tot 14:15 uur. De verpleegkundige vraagt telefonisch jouw klachten uit om te beoordelen of je in aanmerking komt voor een afspraak.

N.B.: Om 09:45 uur en 14.15 uur sluit te de telefoonlijn en kunnen we je niet meer te woord staan. Als je in de wacht staat, wordt de verbinding verbroken. Neem in geval van spoed contact op met je huisarts.

Heb je te maken gehad met seks tegen je zin?

Neem dan contact op 070-353 66 88 tussen 08.30 en 12.00 uur. We kunnen telefonisch met je bespreken of je PEP, de morning-after pil of een hepatitis B- vaccinatie nodig hebt. Ook kijken we wanneer we een afspraak in kunnen plannen voor je soa-testen. Verder kunnen we naar je luisteren en als je meer nodig hebt dan alleen luisteren samen met jou kijken op welke plek je meer hulp kunt krijgen.

Heb je SENSE vragen?

Denk je dat je ongepland zwanger bent? Denk je dat je een morning-after pil nodig hebt, of heb je vragen over anticonceptie, pijn bij het vrijen, niet klaar kunnen komen of wil je over iets anders met een verpleegkundige spreken? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar voor jou tussen 08:30 en 12:00 uur, via 070-353 66 88.

Ben je sekswerker en heb je soa-klachten?

Bel dan met de klachtenlijn (070-353 66 88, optie 2). Heb je andere vragen of wil je een verpleegkundige spreken? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar voor jou tussen 08:30 en 12:00 uur, via 070-353 66 88.

Ben je MSM en heb je soa-klachten?

Bel dan met de klachtenlijn (070-353 66 88, optie 2). Voor zekerheidstesten kun je terecht via Testlab (www.mantotman.nl) op de prikpunten in Langeland (Zoetermeer) en Reinier de Graaf (Delft).

Gebruik je PrEP-medicatie?

Gebruik je PrEP-medicatie via het centrum seksuele gezondheid Haaglanden en heb je soa-gerelateerde klachten of vragen over je PrEP- medicatie? Mail dan naar PrEP@ggdhaaglanden.nl.

Thuistesten

Voor informatie over de mogelijkheden van betaalde thuistesten: zie de website van SoaAids Nederland (www.soaaids.nl – zoek op Thuistest)

Algemeen

Je mag je vraag nu (tijdelijk) ook per e-mail aan ons stellen. De verpleegkundige neemt dan snel (meestal binnen 24 uur) contact met je op per e-mail.  Mail je vraag naar: centrumseksuelegezondheid@ggdhaaglanden.nl en geef duidelijk aan waar je met de verpleegkundige over wilt spreken of advies over wilt ontvangen.