Hulpverlening

Seksuele vragen en problemen

Ben je jonger dan 25 jaar en heb je vragen over bijvoorbeeld anticonceptie, moeite met klaarkomen of pijn bij de seks? Dan kun je terecht bij ons Sense-spreekuur. Twijfel je of je zwanger bent of weet je niet of je op mannen of vrouwen valt? Ook dan kunnen we je ondersteunen.

Hieronder staan een aantal onderwerpen waar je met ons over zou kunnen praten:

Hulpverlening

Voor elk van de bovenstaande onderwerpen kun je chatten, mailen of een afspraak maken op het Sense-spreekuur:

 • Chatten: Je kunt chatten met een hulpverlener via de Sense website (maandag tot en met vrijdag, 13.30 tot 17.30 uur).
 • Mailen: Daarnaast kun je ook kiezen voor online hulpverlening van Sense. Hier kun je je aanmelden voor 3 tot 4 maanden lang begeleiding via de mail voor problemen die je ervaart tijdens en/of na de seks. Deze hulpverlening wordt gegeven door verpleegkundigen en/of seksuologen. De hulpverlening is gratis. Als je er samen met hen niet uitkomt kunnen ze jou verwijzen naar beter passende hulpverlening.
 • Afspraak: Je kunt een afspraak maken voor een Sense-gesprek bij CSG Haaglanden. Daarnaast kun je ook bij het JIP Den Haag of JIP Zoetermeer  een afspraak maken voor een Sense-gesprek.
  • JIP Den Haag (jongeren tot 25 jaar)
   Iedere donderdag van 13.30 tot 16.00 uur kun je hier terecht voor een soa- of Sense consult. Je kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur bellen naar  (070) 365 59 30 voor het maken van een afspraak.
  • JIP Zoetermeer  (jongeren tot 25 jaar)
   Iedere maandag van 13.30 tot 16.00 uur kun je hier terecht voor een soa- of Sense consult. Je kunt van maandag tot en met vrijdag bellen naar  (079) 331 00 55 voor het maken van een afspraak.

Vind je de stap voor het maken van een afspraak bij een verpleegkundige of je huisarts te groot? Kijk dan eerst eens op het internet. Op de Sense website staat bijvoorbeeld veel informatie over alles wat met seks te maken heeft.

Ouder dan 24?

Ben je ouder dan 24 jaar en herken je jezelf in 1 van de bovenstaande situaties? Kijk dan eens op de website van Vrijfijn. Zij bieden online hulpverlening aan op het gebied van seksualiteit.

Je meldt je aan via de site en binnen 3 dagen krijg je een behandelvoorstel. Dit voorstel kost €22,50. Als jij hier akkoord mee gaat heb je online sessies (mailcontact met een hulpverlener). De sessies kosten €45,00 per sessie. Vaak zijn mensen 4 tot 6 sessies genoeg.

Heb je intensievere hulp nodig? Dan kunnen zij samen met jou bekijken welke hulpverlening het beste bij jou past. De hulpverlening van Vrijfijn wordt niet vergoed door de verzekering.