Achtergrondafbeelding
Centrum Seksuele Gezondheid Haaglanden

HPV-vaccinatie

Ben je geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003? Heb je in 2023 de eerste HPV-vaccinatie bij de GGD gehaald? Dan kun je in 2024 je tweede prik gratis halen. De tweede vaccinatie is voor deze groep nog tot en met mei 2024 gratis beschikbaar.

Om goed beschermd te zijn heb je 2 vaccinaties nodig. Tussen beide vaccinaties moet minimaal 5 maanden tijd zitten.

Je vaccinatie halen

Hoor je bij deze groep? En wil je je tweede vaccinatie bij ons komen halen? Je kunt gewoon binnenlopen bij onze vaccinatielocatie in Den Haag. Meer informatie over de tijden en locatie vind je op de website van GGD Haaglanden.

Neem wel je legitimatiebewijs mee.

Meer informatie over de tweede HPV-prik bij GGD Haaglanden

Ben je jonger dan 18 jaar?

Tot 18 jaar kan dit gratis via het Rijksvaccinatieprogramma. Kijk in dat geval op de website van de Jeugdgezondheidszorg van jouw gemeente.

Ben je geboren voor 1996?

Dan kun je je laten vaccineren bij de huisarts of bij de afdeling Reizigerszorg van GGD Haaglanden. De kosten hiervoor moet je wel zelf betalen.

Wat is HPV?

HPV is de afkorting van humaan papillomavirus. Dit virus is besmettelijk en seksueel overdraagbaar. Acht op de tien mensen komen in aanraking met het besmettelijke HPV. Het virus kan worden overgedragen als je vrijt met iemand die besmet is. Iemand kan het virus bij zich dragen zonder dit zelf te weten. En dan kan je ook besmet raken.

Je wordt lang niet altijd ziek van een besmetting. Meestal ruimt het lichaam het virus zelf op. Als het virus veel cellen heeft beschadigd, kan later kanker ontstaan.

Kijk ook eens bij