Achtergrondafbeelding
Zinnige Infectie Zorg

SOA-test bij ZIZ

Bij ZIZ kun je je snel en goedkoop laten testen en behandelen voor een soa. Hoor jij niet tot de doelgroep van het CSG of kun je op de korte termijn niet bij ons terecht? Laat je dan testen bij ZIZ. Dit is trouwens ook goedkoper dan bij de huisarts.

Je intake is online en dan kan je zonder afspraak binnen lopen. Dezelfde dag heb je nog je uitslag en start de behandeling als dat nodig is. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Een soa-test bij ZIZ

  • Via www.ziz.nl/consult kun je een gratis e-consult opstarten. Je kunt dan meteen op een veilige manier foto’s van je symptomen meesturen.
  • Een dermatoloog bekijkt en beoordeelt vervolgens de foto’s.
  • Na het e-consult krijg je direct een persoonlijk advies over het risico op een soa.
  • Daarna kun je een testpakket thuis laten bezorgen of zonder afspraak komen bij de kliniek.
  • Op locatie kun je je meteen laten testen. Je hoeft daardoor niet lang te wachten op de uitslag.

Je krijgt tijdens een bezoek in de kliniek dus een consult, de diagnose en de behandeling! Op dit moment helpen 1 verpleegkundige en 1 laborant zo’n 15 tot 30 jongeren per dag.

Laagdrempelig

Het bezoek aan de locatie wordt zo comfortabel mogelijk voor je gemaakt. Er is geen wachtkamer, maar je hebt een eigen afgeschermd wachthokje. Daarnaast heb je de intieme vragen al tijdens het e-consult beantwoord. Ook kun je dan aangeven welke onderwerpen je niet tijdens het bezoek wil bespreken.

Let op: Dit is niet anoniem. ZIZ heeft je Burgerservicenummer (BSN) nodig om je te kunnen helpen.

Meer informatie over ZIZ

ZIZ biedt laagdrempelige soa-zorg: snel en goedkoop. Dat is hard nodig omdat jaarlijks een half miljoen mensen soa-zorg nodig hebben. En dat maakt bij het CSG tijd vrij om mensen die kwetsbaar zijn of een hoog risico lopen, te kunnen helpen.

Meer weten? Kijk dan www.ziz.nl.

Kijk ook eens bij

Heb je klachten en denk je dat je een soa hebt?

  • Bel dan naar onze klachtenlijn:
    (070) 353 66 88 optie 2.
  • Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.