Hoe kom je aan PrEP?

PrEP via Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Per 1 augustus 2019 is een landelijke PrEP-regeling gestart. Daarmee kan PrEP-zorg geleverd worden aan mensen met een verhoogd risico op hiv. Deze zorg moet voldoen aan de eisen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De hoeveelheid plaatsen is beperkt waardoor wij PrEP niet aan alle geïnteresseerden kunnen aanbieden. Als je geïnteresseerd bent in PrEP of als je meer informatie wilt, bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ) over PrEP. Je vindt ook meer informatie op de website van Man tot Man.

Aanmelding 

Er is een grote vraag naar PrEP-zorg maar de hoeveelheid plekken zijn, ook voor 2023, zeer beperkt. Inschrijven via de website is niet meer mogelijk.

De sociaal-verpleegkundige kan vanuit een soa-consult, in bepaalde situaties, een cliënt aanmelden voor PrEP. Een aanmelding voor PrEP geeft geen garantie voor deelname aan het PrEP-programma. Bij het CSG kun je nog wel terecht om je te laten testen op soa's. Dit kan ook via Man tot Man/Testlab.

Je kunt PrEP bespreekbaar maken met je huisarts en dit via hem/haar proberen te regelen. Bij vragen en/of problemen kan telefonisch overlegd worden met een van onze artsen. Ook kunnen we je een brief met informatie over PrEP meegeven voor je huisarts. Het is aan de huisarts of hij/zij deze zorg wil leveren of niet. Indien hij/zij dat niet wil kun je ook aan je huisarts een verwijzing naar PrEPzorg.nl vragen.

Belangrijk om te weten

  • PrEP-zorg is geen anonieme zorg. We hebben je officiële naam en de naam van je huisarts en apotheek nodig zodat we deze kunnen informeren.
  • Alleen inwoners van regio Haaglanden (postcodegebied 2240-2729) komen in aanmerking voor PrEP via ons centrum. Woon je niet in regio Haaglanden, maar wil je je graag aanmelden? Kijk dan op de website van de GGD binnen jouw regio (Home - GGD).
  • Wij begeleiden je bij het starten met PrEP, ons streven is om je binnen 1,5 jaar over te dragen naar de huisarts.