Hoe kom je aan PrEP?

PrEP via Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Per 1 augustus 2019 is een landelijke PrEP-regeling gestart. Daarmee kan PrEP-zorg geleverd worden aan mensen met een verhoogd risico op hiv. Deze zorg moet voldoen aan de eisen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
De hoeveelheid plaatsen is beperkt waardoor wij PrEP niet aan alle geïnteresseerden kunnen aanbieden. Als je geïnteresseerd bent in PrEP of als je meer informatie wilt, bekijk dan eerst de veelgestelde vragen (FAQ) over PrEP. Je vindt ook meer informatie op de website van Man tot Man.

Aanmelding 

Op dit moment hebben we het maximale aantal deelnemers voor 2022 bereikt. Dit betekent dat je als je met PrEP wil starten, in 2022 niet meer bij ons terecht kunt. 
Bij het CSG kun je nog wel terecht om je te laten testen op soa's. Dit kan ook via Man tot Man / Testlab.
Je kunt PrEP bespreekbaar maken met je huisarts en dit via hem/haar regelen, zie de informatie hieronder over PrEP via de huisarts.

Belangrijk om te weten

  • PrEP-zorg is geen anonieme zorg. We hebben je officiële naam en de naam van je huisarts en apotheek nodig zodat we deze kunnen informeren.
  • Alleen inwoners van regio Haaglanden (postcodegebied 2240-2729) komen in aanmerking voor PrEP via ons centrum. Woon je niet in regio Haaglanden, maar wil je je graag aanmelden? Kijk dan op de website van de GGD binnen jouw regio (Home - GGD).
  • Wij begeleiden je bij het starten met PrEP, ons streven is om je binnen 1,5 jaar over te dragen naar de huisarts.
  • Binnen de landelijke PrEP regeling is per regio afgesproken hoeveel mensen er in PrEP-zorg kunnen worden genomen. Voor de regio Haaglanden is het maximum voor 2022 bijna bereikt.

PrEP via de huisarts

PrEP is ook via de huisarts verkrijgbaar. Vraag je huisarts wat er mogelijk is of kijk op PrEPnu.nl (PrEPnu - Ik slik, slik jij?). Huisartsen kunnen voor meer informatie contact opnemen met de artsen van ons centrum.