Ons PrEP-zorg

Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden begeleidt mensen met een hoog risico op hiv bij de start van PrEP. Ons doel is dat zij na 1,5 jaar bij ons, de PrEP zorg doorzetten via de huisarts. Op deze manier kunnen wij een grotere groep geïnteresseerden helpen een hiv-infectie te voorkomen.

Je komt elke 3 maanden op het PrEP-spreekuur bij 1 van onze verpleegkundigen of artsen. Je bespreekt het gebruik van PrEP met elkaar je wordt getest op hiv/soa’s en je nierfunctie wordt gecontroleerd. Als alle uitslagen goed zijn, krijg je de PrEP-pillen mee en maak je meteen een nieuwe afspraak.

Kosten PrEP

De PrEP-zorg (consult en testen) binnen ons centrum worden gesubsidieerd door de overheid en is daardoor voor jou gratis. Voor de PrEP-medicatie betaal je €7,50 voor 30 tabletten. Je kan alleen betalen met pin.

Spelregels PrEP-zorg

  1. Als je in PrEP-zorg gaat bij CSG Haaglanden ga je akkoord met de volgende voorwaarden:
  2. PrEP-zorg is wel vertrouwelijke, maar geen anonieme zorg. Naast je volledige naam hebben we de gegevens van jouw huisarts en apotheek nodig. Zo kunnen we ze goed informeren. CSG Haaglanden helpt cliënten bij het opstarten van PrEP. Na gemiddeld 1,5 jaar PrEP-zorg via ons centrum zullen wij deze zorg overdragen aan de huisarts. Wij raden je aan dit op tijd met je huisarts te bespreken. Als hij/zij vragen heeft, dan kan je huisarts ons altijd benaderen voor meer informatie of begeleiding.
  3. Afspraken op het PrEP-spreekuur:
    1. De sociaal verpleegkundige en de arts van het CSG beslissen of er een indicatie is om met PrEP te starten.
    2. Als je start met PrEP, krijg je altijd na 1 maand een controle afspraak. Na deze afspraak kom je iedere 3 maanden op controle. Je komt ook op controle als je geen seks hebt gehad of geen PrEP hebt gebruikt.
  4. In geval van overmacht kan je het CSG bellen om de afspraak te verzetten. De afspraakmogelijkheden op het PrEP-spreekuur zijn echter schaars. Het is dus mogelijk dat je onvoldoende PrEP hebt tot de nieuwe afspraak. Dit is je eigen verantwoordelijkheid.
  5. Kan je niet op je afspraak komen? Bel het CSG 070-3536688. Als je niet komt zonder het ons te laten weten, krijg je 1 keer een nieuwe afspraakdatum toegestuurd. Kom je een 2e keer weer niet op een afspraak zonder dit aan ons te laten weten? Dan wordt de PrEP-zorg bij CSG Haaglanden gestopt.
  6. Als je langer dan 6 maanden niet op het PrEP-spreekuur bent geweest zijn wij genoodzaakt de PrEP-zorg te stoppen.
  7. PrEP heeft een eigen bijdrage van €7,50 per 30 tabletten.
  8. Heb je tussendoor soa-gerelateerde lichamelijke klachten? Bel dan met onze klachtenlijn (070-353 66 88, optie 2). Ben je gewaarschuwd voor een soa? Maak een afspraak via de website www.mantotman.nl.
  9. Heb je vragen over PrEP? Kijk dan eerst op onze website bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag daar niet tussen? Bel naar het CSG 070-3536688.
  10. Voor cliënten die al langer in PrEP-zorg zijn bij het CSG: het is niet meer mogelijk te mailen naar de PrEP-mailbox. Kijk voor het antwoord op je vraag op onze website of bel 070-3536688.
  11. Het CSG is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 uur. De klachtenlijn is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 10:15 uur.

Vragen?

Als je geïnteresseerd bent in PrEP, kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen op onze website of lees meer op de website van Man tot Man.