background image
Veranderingen PrEP-zorg

PrEP vanaf 1 augustus 2024

Laatste update: 7 juni 2024

Helaas kan je vanaf augustus geen PrEP-medicatie meer bij de het Centrum Seksuele Gezondheid krijgen, de landelijke pilot stopt.

Vanaf 1 augustus gaat onze PrEP-zorg veranderen.

De PrEP-zorg blijft wel beschikbaar bij het CSG en voor de PrEP-medicatie krijg je een recept mee. Deze kan je zelf bij de apotheek inleveren en zo je medicatie ophalen. Ontvang je PrEP-zorg van ons dan krijg je de gesubsidieerde PrEP (7,50) mee tot en met juli 2024, voor de overige dozen ontvang je dan een recept. Deze PrEP is duurder en wordt niet vergoed door de verzekering. Je bent vrij in het kiezen van de apotheek waar je dit op wil halen. Bekijk dan de PrEP Prijslijst welke prijzen de apotheek rekent voor het medicijn of neem contact op met je eigen apotheek.

Bijvoorbeeld: heb je in april je consult en 6 maanden later je volgende consult dan krijg je 3 dozen mee vanuit ons (mei, juni, juli) en een recept voor de andere 3 dozen (augustus, september, oktober)

Mocht je tegen (financiële) problemen aanlopen, vragen hebben of je bijvoorbeeld zorgen maken over anonimiteit maak dit dan bespreekbaar tijdens je PrEP-consult.

Wat gaat er veranderen en wat betekent dat voor jou?

  • We bespreken met jou of jouw huisarts of een online huisarts de PrEP-zorg kan overnemen. Hierdoor krijgen ook anderen de mogelijkheid om te starten met PrEP.
  • De eigen bijdrage van € 7,50 per doosje vervalt. Je krijgt een recept mee en betaalt zelf voor PrEP bij de apotheek. Dit is duurder en de verzekering vergoedt dit niet.
  • De prijzen voor PrEP zijn per apotheek verschillend. Bekijk de prijslijsten van de verschillende apotheken op de website van PrEPnu.
  • Je kunt je 2 keer per jaar laten testen voor de PrEP-controle. In overleg met de verpleegkundige kan dit eventueel vaker, tot een maximum van 4 keer per jaar.
  • Heb je vaker een soa-test nodig dan ga je naar je huisarts of bijvoorbeeld naar ZIZ. Zo houden we de PrEP-zorg beter toegankelijk voor nieuwe cliënten.

 

Meer informatie over de veranderingen in 2024

Wil je meer weten over de veranderingen? Kijk dan bij de veel gestelde vragen over PrEP na 1 augustus 2024 op de website van Man tot Man.