Spelregels PrEP-spreekuur

Als je in PrEP-zorg gaat bij CSG Haaglanden ga je akkoord met de volgende voorwaarden

 1. PrEP-zorg is wel vertrouwelijke, maar geen anonieme zorg. Naast je volledige naam hebben we de gegevens van jouw huisarts en apotheek nodig zodat zij geïnformeerd kunnen worden.

 2. CSG Haaglanden helpt cliënten bij het opstarten van PrEP. Cliënten worden na gemiddeld 1,5 jaar naar de huisarts verwezen om daar de PrEP-zorg te vervolgen.

 3. Afspraken op het PrEP-spreekuur:
  1. De sociaal verpleegkundige en de arts van het CSG beslissen of er een indicatie is om met PrEP te starten.
  2. Iedereen die met PrEP start, krijgt een controle afspraak na 1 maand. Na deze controle afspraak kom je iedere 3 maanden op controle op het CSG. Je komt ook op controle als je geen seks hebt gehad of geen PrEP hebt gebruikt.

 4. In geval van overmacht kan je het CSG bellen om de afspraak te verzetten. De afspraakmogelijkheden op het PrEP-spreekuur zijn echter schaars. Het is dus mogelijk dat je onvoldoende PrEP hebt tot de nieuwe afspraak. Dit is je eigen verantwoordelijkheid.

 5. Kan je niet op je afspraak komen? Bel het CSG. Als je niet verschijnt op de afspraak zonder bericht, krijg je eenmalig een nieuwe afspraakdatum toegestuurd. Kom je voor een 2e keer niet op een afspraak zonder dit aan ons te laten weten? Dan wordt de PrEP-zorg bij CSG Haaglanden gestopt.

 6. Als je langer dan 6 maanden niet op het PrEP-spreekuur bent geweest zijn wij genoodzaakt de PrEP-zorg te stoppen.

 7. PrEP heeft een eigen bijdrage van €7,50 per 30 tabletten.

 8. Heb je tussendoor soa-gerelateerde lichamelijke klachten? Bel dan met onze klachtenlijn (070-353 66 88, optie 2). Ben je gewaarschuwd voor een soa? Maak een afspraak via de website www.mantotman.nl.

 9. Heb je vragen over PrEP? Kijk dan eerst op onze website bij de F.A.Q. mogelijk vind je daar antwoord op je vraag. Staat je vraag daar niet tussen? Bel naar het CSG (070) - 353 66 88.

 10. Na gemiddeld 1,5 jaar PrEP-zorg via ons centrum zullen wij deze zorg overdragen aan de huisarts. Wij raden je aan dit op tijd met je huisarts te bespreken. Mocht hij/zij vragen hebben dan kan je huisarts ons altijd benaderen voor meer informatie of begeleiding.

 11. Voor cliënten die al langer in PrEP-zorg zijn bij het CSG: het is niet meer mogelijk te mailen naar de PrEP-mailbox. Kijk voor het antwoord op je vraag op onze website of bel 070-3536688.

 

Het CSG is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 uur. De klachtenlijn is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 10:15 uur.