Preventies en ambities

Naast de curatieve zorg houden we ons bezig met preventie op het gebied van seksuele gezondheid. Thema's waar we ons op richten zijn:

  • Voorlichting op scholen en andere instellingen
  • Online veldwerk
  • Onderzoek PrEP
  • Asielzoekers & statushouders
  • Anticonceptie bij jongeren
  • Chems en seks

Chatten

Elke woensdagmiddag en één keer in de 2 weken op vrijdagmiddag, zijn wij actief op de chat van Sense. Jongeren tot 25 jaar kunnen hier terecht voor al hun vragen met betrekking tot seksualiteit. Daarnaast zijn wij een pilot op Bullchat gestart. Tijdens onze aanwezigheid op de website kunnen mannen die seks hebben met mannen ons vragen stellen over seksualiteit, soa's, testen en vaccineren.

 

Voorlichting en training

Wij geven voorlichting aan groepen over seksualiteit. Hierbij geven wij informatie over soa en hiv, anticonceptie, seks tegen je zin en seksualiteit in het algemeen. De voorlichtingen worden gegeven aan de mensen die tot onze doelgroepen behoren. Geïnteresseerd in een voorlichting? Vul dan het onderstaande formulier in. De aanvraag ontvangen wij graag uiterlijk 10 weken vóór de gewenste datum.

Ook verzorgen wij trainingen zoals Girls'Talk, Make a Move en Seks & pizza.

Aanvraagformulier

 

Outreach: testen en vaccineren van sekswerkers op locatie

Wij hebben een spreekuur voor sekswerkers bij Spot 46 op de woensdagavond en vrijdagmiddag. Tevens bezoeken wij de prostitutiestraten, privéhuizen, massagesalons, clubs en feesten om daar te testen en hepatitis B vaccinaties te geven.

GGD Gezondheidsbus

Een paar keer per jaar wordt er een klantenactie gehouden. Tijdens deze actie krijgen de bezoekers van de sekswerkers de mogelijkheid zich te laten testen. Ook wordt er aandacht besteed aan het melden van misstanden en het betalen van een eerlijke prijs. Zodra nieuwe data bekend zijn, plaatsen we deze op de website.

 

Verkoop condooms

Je kunt bij ons op het centrum condooms kopen, ze kosten €1,00 voor 10 stuks. Vraag ernaar bij de balie. Je kunt alleen pinnen! Ook bij JIP Den Haag en JIP Zoetermeer kun je condooms kopen, hier betaal je €1,00 voor 3 condooms. Er hangt een condoomautomaat buiten aan de muur van het JIP Den Haag. Zo kun je dag en nacht goedkoop condooms kopen.

Spot 46 verkoopt glijmiddel, condooms en sponsjes. Ze verkopen 3 soorten glijmiddel, 3 soorten condooms en 2 soorten sponsjes. Voor de prijzen klik je hier.